Košarica
Košarica
kos - €0,00

Vaša košarica je prazna

Skupaj
€0,00

Bio suhe jagode aronije 200 g

Več pogledov

Bio suhe jagode aronije 200 g

Vpišite svoj komentar

Mediterra, kontrolno mesto: SI-EKO-001
vrhunska kakovost


Poreklo: kmetijstvo EU, poreklo jagod: Poljska

Zaloga: Na zalogi

€5,29

Opis izdelka

Mediterra 100% suhe jagode aronije so najkakovostnejše ekološko pridelane sušene sveže jagode rastline Aronia melanocarpa. Postopek sušenja zagotavlja ohranitev vseh koristnih lastnosti jagod. Suhe jagode aronije ne vsebujejo konzervansov ali drugih dodatkov in imajo nežno aromo in nežno-trpek okus po aroniji. Aronija suhe jagode se uporabljajo v prehrani.

 Aronijo (Aronia melanocarpa) so uporabljali že severnoameriški indijanci, tako za prehrano, kot za zdravljenje. Aronija je zelo trdoživa rastlina in raste v naravi v Severni Ameriki. Zaradi svojega kiselkasto trpkega okusa je aronija ob prihodu naseljencev v Ameriko pocasi utonila v pozabo. V Evropo je prišla iz vzhodne obale Severne Amerike najprej v Rusijo, nato v skandinavske dežele in nato še v Poljsko in Avstrijo. Ozaveščanje o zdravem prehranjevanju je aroniji končno dodelilo tudi pravo vrednost.

Skrivnostna moč aronije je v temno modri barvi ploda, ki vsebuje največjo koncentracijo flavonoidnih antioksidantov, še več kot borovnice, brusnice ali granatno jabolko. Vsebnost antocianina in proantocianidina v aroniji je največja izmerjena količina v rastlinah do sedaj !!!
Skupna povprečna vsebnost antocianina v aroniji je 1480 mg na 100 g svežih jagod, povprečna koncentracija proantocianidina pa je 664 mg na 100 g. 
V letu 2007 je Laboratorij za hranila pri ameriškem ministrstvu za kmetijstvo objavil kapaciteto absorbance kisikovih radikalov (ORAC) v izbranih živilih, med katerimi je imela ravno aronija najvišjo vrednost ORAC, 16062 µmol TE na 100 gramov. Ta visoki nivo zavira proces staranja, zaradi česar je aronija zagotovo med najučinkovitejšimi jagodami na svetu.

Po mnenju dr. Iwone Wawer(*1), svetovno znane raziskovalke Aronia-e Melanocarpa-e: "Polifenoli iz aronije lahko igrajo pomembno vlogo pri preprečevanju in nadzoru razvoja raka, saj antioksidanti uravnavajo vse tri faze: začetno, pospeševalno in napredovalno fazo raka ... spojine, ki so prisotne v jagodi aronije, lahko delujejo kot sredstva za razstrupljanje z zmanjšanjem oksidirajoče snovi. Proces staranja in nevrodegeneracije, ki je zelo povezan z oksidativnim stresom, le ta pa z upadom nevronov, lahko zavremo z vnašanjem živil z visoko vsebnostjo flavonoidov." 
(*1)-Iwona Kamila Wawer je profesorica za fizikalno kemijo na Univerzi za medicino v Varšavi. Diplomirala je na Fakulteti za kemijo Univerze v Varšavi, kjer je doktorirala leta 1976. Njena raziskovalna področja so strukturne in molekularne študije interakcij bioaktivnih sestavin. Specializirana je za področje razvoja antioksidativnih dodatkov prehrani.

Dodatne informacije

Featured Da
Featured product Ne

Customer Reviews

Napišite svoje mnenje

Komentirate izdelek: Bio suhe jagode aronije 200 g

Our Brand

Bio suhe jagode aronije 200 g

EUR

€5,29

0

0