Košarica
Košarica
kos - €0,00

Vaša košarica je prazna

Skupaj
€0,00

Bio sok aronije 500 ml

Več pogledov

Bio sok aronije 500 ml

Vpišite svoj komentar

Mediterra, kontrolno mesto: SI-EKO-001 Hladno stiskano Nikoli iz koncentrata Poreklo: kmetijstvo EU (poreklo jagod: Poljska)

Zaloga: Na zalogi

€5,99

Opis izdelka

Mediterra 100% sok aronije je pridobljen iz najkakovostnejših ekološko pridelanih svežih jagod aronije rastline Aronia melanocarpa. Sok je pripravljen izrecno iz svežih jagod in NIKOLI IZ KONCENTRATA. Postopek pridelave s hladnim stiskanjem najboljših jagod zagotavlja ohranitev vseh koristnih lastnosti soka. Sok ne vsebuje konzervansov in ima nežno aromo in trpek močan okus po aroniji. Sok se uporablja v prehrani.

Aronijo (Aronia melanocarpa) so uporabljali že severnoameriški indijanci, tako za prehrano, kot za zdravljenje. Aronija je zelo trdoživa rastlina in raste v naravi v Severni Ameriki. Zaradi svojega kiselkasto trpkega okusa je aronija ob prihodu naseljencev v Ameriko pocasi utonila v pozabo. V Evropo je prišla iz vzhodne obale Severne Amerike najprej v Rusijo, nato v skandinavske dežele in nato še v Poljsko in Avstrijo. Ozaveščanje o zdravem prehranjevanju je aroniji končno dodelilo tudi pravo vrednost.

Skrivnostna moč aronije je v temno modri barvi ploda, ki vsebuje največjo koncentracijo flavonoidnih antioksidantov, še več kot borovnice, brusnice ali granatno jabolko. Vsebnost antocianina in proantocianidina v aroniji je največja izmerjena količina v rastlinah do sedaj !!!
Skupna povprečna vsebnost antocianina v aroniji je 1480 mg na 100 g svežih jagod, povprečna koncentracija proantocianidina pa je 664 mg na 100 g. 
V letu 2007 je Laboratorij za hranila pri ameriškem ministrstvu za kmetijstvo objavil kapaciteto absorbance kisikovih radikalov (ORAC) v izbranih živilih, med katerimi je imela ravno aronija najvišjo vrednost ORAC, 16062 µmol TE na 100 gramov. Ta visoki nivo zavira proces staranja, zaradi česar je aronija zagotovo med najučinkovitejšimi jagodami na svetu.

Po mnenju dr. Iwone Wawer(*1), svetovno znane raziskovalke Aronia-e Melanocarpa-e: "Polifenoli iz aronije lahko igrajo pomembno vlogo pri preprečevanju in nadzoru razvoja raka, saj antioksidanti uravnavajo vse tri faze: začetno, pospeševalno in napredovalno fazo raka ... spojine, ki so prisotne v jagodi aronije, lahko delujejo kot sredstva za razstrupljanje z zmanjšanjem oksidirajoče snovi. Proces staranja in nevrodegeneracije, ki je zelo povezan z oksidativnim stresom, le ta pa z upadom nevronov, lahko zavremo z vnašanjem živil z visoko vsebnostjo flavonoidov." 
(*1)-Iwona Kamila Wawer je profesorica za fizikalno kemijo na Univerzi za medicino v Varšavi. Diplomirala je na Fakulteti za kemijo Univerze v Varšavi, kjer je doktorirala leta 1976. Njena raziskovalna področja so strukturne in molekularne študije interakcij bioaktivnih sestavin. Specializirana je za področje razvoja antioksidativnih dodatkov prehrani.

Dodatne informacije

Featured Da
Featured product Da

Customer Reviews

Napišite svoje mnenje

Komentirate izdelek: Bio sok aronije 500 ml

Our Brand

Bio sok aronije 500 ml

EUR

€5,99

0

0